Afslapning og ro er vigtig – og du kan hjælpe kroppen til netop det!


Kroppen er en stor fantastisk fjernbetjening fuld af knapper, som både kan hjælpe os med vores fysiske og psykiske udfordringer. Vi skal bare lære at bruge den! Billedet viser nogle af de mest beroligende og afstressende punkter på vores krop. Disse knapper er hjælp til selvhjælp – for når disse punkter berøres mindsker det bl.a. uro, tankemylder og stress.

 

beroligende punkter

 

 

Beroligende punkter

 

Det højeste punkt Øverst på hovedet (på hovedets midterlinje, i forlængelse af ørene), området som er på størrelse med en 1kr. Området virker super beroligende og sædeles god til uro, nevøsitet, søvnløshed, springende eller usammenhængende tanker. 

Naturlig refleks: Når børn sidder på skødet er det naturlig for mange at bruge bl.a. hagen, kinden eller kysse dem her. Ligeledes helt små babyer, bliver nusset her bl.a. ved amning.

 

Næsetippen På næsetippen er en godt afstressende punkt og som ligeledes øger udskillelsen af glædeshormoner. Punktet kan bruges generelt i hverdagen, men er også særdeles effektiv til folk som fx er i starten af deres rygestop. 

Naturlig refleks: I mange kulture bruges ”næsekysset” som et af de primære kys til børn. Derudover er der mange der i pressede situationer instinktivt røre/tørre ved næsetippen. 

Hvis man forestiller sig en linje fra det højeste punkt på hovedet og ned til næsetippepunktet. Er det en ekstrem beroligende lilje. Man ligger sin hånd på det øverste punkt, og stryger monotont hånden ned til næsetippen – hvorefter bevægelsen gentages. Modtageren vil opleve en enorm ro og tiltagende træthed.

 

Øreflippen og storetåen Disse to områder repræsenterer hjernen og i særdeles tankevirksomheden og bearbejdningen af oplevelser. Så rolig massage af disse områder vil hjælpe til hovedet og nervesystemet til ro. 

Naturlig refleks: Instinktivt er der mange for benytter sig af disse område i utrygge situationer. Fx ved at løfte hælen lidt, trykke tæerne ned mod gulvet og kører lidt rundt – i tegnefilm er bevægelsen ofte vist i forhold til forlegenhed eller generthed. Ligeledes er der mange som gnider på øreflippen for at berolige fx i når man skal tale foran større forsamlinger.

 

Shenmen (øvre del af øret) Punktet kan bruges til rigtig mange tilstande, det virker afslappende både på krop og sjæl. Punktet er særlig godt ved søvnproblemer, overstimulation og/eller hjertebanken.  

Naturlig refleks:Mange mennesker søger dette område i stressede situationer. Det sjove ved dette punkt er: at det stimuleres når man rykker børn i ørene – måske for ubevidst at få dem til at ”falde ned”. 

 

BrystkassenEn hånd midt på brystkassen er virkelig beroligende både for hjerte og vejrtrækningen. Her midt på brystkassen, i samme højde med brystvorterne, ligger indgang/porten til vores hjerte og det er derfor et ekstrem beroligende punkt.

Naturlig Refleks:Efter en stor forskrækkelse, hvor man har brug for at blive beroliget igen,vil vi ofte sætte hånden her.

 

UnderarmenMidt på underarmen (både over- og underside) er der rigtig mange punkter som har en afslappende virkning på alle vores hjerte-følelser. Punkterne er fordelt jævnt rundt om armen De afhjælper alt fra hysteri, forvirring, raseri, ængstelse og generelt emotionelle forstyrrelser.

Naturlige refleks:Når man ønsker at dæmpe og skabe ro ved akutte følelser som angst, ked-af-det-hed, opgivendehed eller hysteri, er det naturligt at ligge sin hånd på pågældendes underarm. Det bruges især til akutte tilfælde.