Pollenallergi – Høfeber 

Akupunktur er effektiv til at lindre symptomerne fra pollenallergi.

Det er forskelligt fra person til person, hvor mange behandlinger der er brug for – da det afhænger af din allergi.

Når du oplever allergi, er det kort fortalt kroppens immunsystem som overreagerer på stoffer, der under normale omstændigheder er helt uskadelige. Der kan være rigtig mange årsager til det.

Det er ikke altid vigtigt at kende årsagen, men meget relevant at reflektere over det.

Din allergi er måske startet på grund af et chok eller traume?

Er allergien fx begyndt samme år eller året efter at du oplevede noget som var rigtig svært for dig? Kroppen husker. Hvis du har oplevet en uventet og dramatisk situation, hvor du ikke vidste hvad du skulle gøre og måske stod alene med det – vil det udløse et traume. Hvis det traume skete imens der var græspollen i luften, vil kroppen huske det, og næste gang kroppen udsættes græspollen vil du opleve en overreaktion og stress som fx græspollenallergi.

Det er ikke sikkert at din allergi skyldes et traume, men det kan være alt fra genetik, ubalance, intolerance eller en anden allergi. Meget medicinsk behandling mod allergi, er antihistamin som kan dæmpe symptomerne, men den fjerner ikke årsagen – hvilket betyder at når du undlader at tage medicinen, kommer dine allergiske reaktioner tilbage. Mit mål er at behandle årsagen til din allergi, så du ikke længere får den overreaktion i dit immunFORSVAR, som allergi er. Jeg har forskellige redskaber i min ‘værktøjskasse’, som kombineret eller hver for sig er et stærkt middel mod pollenallergi.

Behandling mOD Høfeber


– baseret på min erfaring.
Du kan starte behandling uanset tidspunkt, men du får de hurtigste resultater hvis du påbegynder akupunktur, inden dine sæsonbetingede symptomer starter. Men ved en gennemsnitlig pollenallergi (uden krydsallergier eller svær medicinsk behandlingskrævende allergi) er 3 behandlinger oftes nok til at reducerer symptomer betydligt og for mange at undgå medicin.
Til dig, med svære allergier, kan akupunkturbehandlingen med fordel forsættes til du mærker kraftig lindring eller fuldstændig ophør af symptomerne.

Normalt anbefaler jeg 3 behandlinger til at starte med, som er fordelt således:
2 behandlinger med 14 dages mellemrum og igen 1 behandling året efter, før pollensæsonen starter. Behandlingen er med øreakupunktur, hvor der benyttes permanåle (meget små nåle som skal sidde i øret i ca. 3-10 dage). 

Der elvalueres efter de 2 første behandlinger, og hvis allergien ikke er væk eller reduceret tilstrækkeligt – gives der flere behandlinger, hvor kropsakupunktur tages i brug. Dette er dog ikke inkluderet i den samlede allergipakke (3 behandlinger med øreakupunktur) på 900 kr. 

Hvad kan man selv gøre for at forebygge allergi?

Der er meget rigtig gode tiltag, som afhjælper alle former for allergi rigtigt godt – bl.a. naturlige antihistaminer!

Her er en sammenfatning af de vigtigste naturlige antihistaminer jeg har kendskab til.

 

C-VITAMIN

…som styrker immunforsvaret og virker som et antihistamin (antihistamin dæmper den allergiske reaktion). C-vitamin udnyttes bedst, hvis det gives i små doser over dagen – optages hurtig/udskilles hurtig gennem urinen. Det er et must, at tage gode doser af C-vitamin dagligt hvis man vil mindste sin høfeber.

Eneste bivirkning kan være løs afføring, når kroppen har nået sit maksimale optag – men det er voldsomme mængder man skal indtage, før man risikere bivirkninger.

Man kunne starte med 500mg C-vitamin x 2 dagligt, efter et par dage går op til 3x500mg dagligt. Køb de C-vitaminer som er på 500mg eller mere, ellers skal du spise alt for mange tabletter. 😉

MAGNESIUM

…er et andet naturligt antihistamin, der tilmed virker muskelafslappende og beroligende på nervesystemet.

Magnesium kan være godt at tage inden sengetid pga. den beroligende virkning. Følg max. dosering af vejledningen på produktet. Den er eneste bivirkning er igen eventuelt løs mave.

FISK

…gerne to gange om ugen. Fisk indeholder en række vitaminer og mineraler som fx. zink, jod og selen, der ligeledes styrker immunforsvaret. Derudover indeholder fisk omega-3 fedtsyre, der kan reducere de inflammatoriske reaktioner. Nogen gange er det lettere med fiskeolie eller hørfrøolie, som også indeholder gode fedtsyre.

MÆLKESYREBAKTERIER

…Tarmfloraen hænger tæt sammen med vores immunforsvar – så husk at hvis vores tarmflora ikke er i balance kan det forværre allergien. Mælkesyrebakterierne kan købes på apoteket eller helsekost. Her følger du også bare vejledningen bagpå.

 

 

Krydsallergi

Krydsallergi vil sige at bestemte fødevarer fremkalder symptomer på høfeber. Derfor oplever nogle mennesker med høfeber at krydsreagere med fødevarer – fx hvis du lider af græspollenallergi vil det kunne fremkalde symptomerne hvis du spiser appelsin. Hvis man oplever en reaktion på en eller flere af de følgende fødevarer, er det en god idé at undgå disse. Hvis ikke der er nogen reaktioner, kan du roligt spise dem.

I fanen kan du se de fødevarer, du skal være opmærksom på i forhold til din pollenallergi:

BirkePollen

Abrikos, gulerod, blomme, kartoffel, fersken, tomat, kirsebær, peberfrugt, kiwi, selleri, nektarin, pære, æble, hasselnød, jordnød/peanut, mandel, paranød og valnød.

Græspollen

Appelsin, tomat, jordnød/peanut, melon og ærter

Bynkepollen

Melon, peberfrugt, kamille, solsikkekerner, gulerod, persille, pastinak, persillerod, selleri.