FORDØJELSE

Oplever du lav energi og elendig fordøjelse – i form af halsbrand, sure opstød, oppustethed eller smerter? Er her 2 simple måder til at få lidt bedre fordøjelse:

Zusanli: et fantastisk punkt, som er vist på billedet underneden. Massager punktet for at støtte din fordøjelse.
Punktet styrker hele fordøjelsessystemet og de udfordringer som knytter sig hertil – alt fra mave, tarm og til appetit. Derfor bruges det ofte som førsthjælp til kolliksmerter, diarre, forstoppelse, mavesmerter og generel energimangel.
Herudover har punktet en positiv effekt på blodkredsomløbet i forhold til forhøjet blodtryk, hjertebanken og svimmelhed samt nervesystemet – sløvhed, depression, nervøsitet, ophidselse og anspændthed. 


Citron-Vand: Start dagen med et kop kogt vand (som er let afkølet), tilsæt en derefter saften fra en halv presset citron i det afkølede lune vand. Hvis du ikke har mulighed for at koge vandet, så brug almindelig vandhane vand. Det afkølede kogte vand er dog bedst.

Citron i vandet forbedrer fordøjelsen, da den bl.a. hjælper din mavesyre til at blive mere sur. Desto mere sur en mavesyre du har, jo bedre fordøjelse opnår du.
Gør dette som det første om morgenen og vent gerne 20-30 min. med at spise og drikke og få langt bedre resultat.

 

Nogle mennesker tåler ikke citrus ret godt, og får det derfor dårlig efter indtagelse – hvis du er en af dem bør du stoppe med dette. Ligeledes hvis du har mavesår. 

Citron forbedrer fordøjelsen, da den hjælper din mavesyre til at blive mere sur. Som skrevet – desto mere sur en mavesyre du har jo bedre fordøjelse opnår du. Sukkerholdige produkter kaffe osv. gør at mavesyren mere basisk. Det resultere for mange ofte i  halsbrand, sure opstød og oppustethed. Hvis du starter dagen med et gals citronvand, støtter du din mavesyre til at være sur nok, så din mad kan fordøjes ordenligt uden i ovenstående symptomer.
Hvis du er særlig ramt af halsbrand, sure opstød,ufordøjet mad findes der andre alternativer som støtter din mavesyre endnu mere.
Nogen mener at opleve vægttab, via indtagelsen af citronvand, grundet en bedre mavesyre. 

Herudover kan det mindske trangen til sukker, da en bedre fordøjelse stabilisere blodsukkeret. 

Citron udskiller affaldsstoffer, et glas citronvand hver morgen, støtter din krop til at udskille affaldsstoffer. Citronen styrke nemlig din lever og dine nyrer. 

Citron styrker immunforsvaret, da den er rig på C-vitamin (cirka 30-40 mg per citron), der er essentielt for et sundt og stærkt immunforsvar. Dog er det ikke nær så effektivt som C-vitamin tilskud på 500mg x 3 dagligt – hvis du oplever et svækket immunforsvar. 

Citron giver pænere hud, da C-vitaminet øger udskillelsen af affaldsstoffer og derfor opnås en mere ensartet hud. 

Citron giver bedre ånde, et glas vand med citronsaft om morgenen er god for din mundhygiejne og giver dig frisk ånde. 

 

Hvis bare 20% af ovenstående hvil hjælpe dig, er det da hver at tage det med!

 

 

 

Vand og Citron,Et glas afkølet kogt vand med saften af en ½ citron 20 min. før du indtager dagens først måltid eller kaffe – det gør godt!

Zusanli: Førstehjælpspunkt for maveproblemer – bruges til alle udfordringer i maven, tarmsystemet (diarre, forstoppelse), appetitten og general energimangel.